annetdereusyoga.nl

yogatherapie critical alignment

yogatherapie critical alignment

achteroverbuigen op het boogje
achteroverbuigen op het boogje

 

 

Critical alignment gebruikt hulpmiddelen om bij gebieden te komen die niet meer bereikbaar zijn geworden in de wervelkolom. Het doel hiervan is het bewustzijn terug te brengen in deze gebieden. Structurele spanningspatronen vervormen je wervelkolom en ontspanning is de ingang om deze patronen te doorbreken, in beweging te brengen en de oorspronkelijke kracht weer op te kunnen bouwen. 

 

Waarom kan een yogahouding therapeutisch zijn?

De asana=yogahouding is een structuur waarin je spanning kunt loslaten en de voortgang van beweging vanuit ontspanning leert organiseren. Ontspanning kan zich pas onthullen als spanning zich toont. inzicht ontstaat uit het lichaam en niet uit het denken. De asana biedt ons de kans een frame te bouwen die in staat is de klank van ontspanning voort te brengen.

 

 

 

Yogatherapie volgens critical alignment

In het geval van rugklachten of ruggerelateerde klachten (zoals rsi/nek/schouder) kan yogatherapie,  door middel van oefenen met hulpmiddelen in combinatie met mobilisatietechnieken, de functieverstoring van de zenuwen die uit het ruggenmerg ontspringen helpen te herstellen. De behandeling richt zich op het corrigeren van de blokkades die aanleiding geven tot klachten in de skeletdelen van de bewegingsketens.

 

De yogatherapie wordt individueel en/of in een kleine lesgroep van maximaal 7 deelnemers aangeboden. Voor aanvang zal er een intake plaatsvinden en er wordt van de deelnemer verwacht dat hij/zij huiswerkoefeningen doet.